Hur man får bredband i hureslägenhet, månatligt bredband och mer

Trots sin betydelse för det moderna livet kan Internet lätt förbises när man letar efter ett hus eller lägenhet att hyra.

Men bredband är något som vi bör överväga när du söker efter ett nytt hem. Inte bara är det frågan om de tillgängliga bredbandshastigheterna är lämpliga, men du måste också tänka på avtalslängd, avbokningsavgifter och oväntade kostnader.

Tid forska nu kan bidra till att undvika problem senare, och potentiellt spara pengar.
Hem uthyrning och långa bredbandsavtal

Många bredbandskontrakt (och de flesta av de bästa erbjudandena) har en löptid på 18 eller 24 månader, vilket kan vara längre än hyresavtalet på ett hyrt hem. För att undvika att fastna betala för en bredbandstjänst som du inte längre får, eller drabbas av en avbokningsavgift, är planering nödvändig.

Om du tror att du sannolikt kommer att fortsätta använda samma Internetleverantör, undersöka din leverantörs förfarande för att flytta bredband när du flyttar hem så att du vet om det blir lätt att bära tjänsten över till en annan egendom och hur mycket det kan kosta. Du kan också läsa mer i vår guide om hur du byter bredband.

Om du bor med flatmates men kom ihåg att omständigheterna kan förändras; det ultra-billiga 24-månaderskontraktet kanske inte ser ut som en så bra idé när du måste gå vidare.

Om du slutar behöva avbryta ett kontrakt tidigt se till att tala med leverantören för att förstå exakt vad det kommer att kosta. Om det finns en hel del tid kvar, avbokningsavgifterna kan vara dyrt.

Du kanske också vill överväga en bredbandstjänst på kort sikt kontrakt. Dessa kan rulla varje månad, tre eller sex månader kontrakt, eller student bredband erbjudanden utformade för att passa runt terminstider. Korta kontrakt kan undvika potentiella problem med en långsiktig affär, men du kommer förmodligen att sluta betala mer varje månad jämfört med ett långsiktigt åtagande.

Här är några av de bästa kort sikt bredband erbjudanden för närvarande tillgängliga: http://adsl.se/