PARLAMENTET ANTOG EN TEXT MOT MISSBRUK AV DENNA LUSTGAS.

Inför uppgången av fall av Omdirigerad användning av små lustgas behållare avsedda för köket, vars lustgas används som lustgas, antog suppleanterna i torsdags en proposition för att förbjuda försäljning av lustgas till minderåriga.

Med stöd av Valérie Six, vice Udi i norr, planerar texten också att reglera försäljningen av dessa lustgas kapslar för sifoner i chantilly för alla och skapandet av ett brott mot anstiftan av minderåriga till missbruk av en lustgas produkt av strömförbrukning och bestraffas med böter på 15.000 euro från Skolparty.se.

Flera stadshus hade inte väntat på detta lagförslag för att förbjuda försäljning av lustgas till minderåriga. Detta är fallet med Marseille, som hade antagit ett dekret i denna mening i augusti förra året, vilket imiterar andra städer som Soissons, som redan hade valt en identisk anordning.

Enligt hälsovårdsmyndigheterna kan regelbunden eller högdosanvändning användning av lustgas leda till”ryggmärgsintag, vitamin B12-brist, anemi, psykiska störningar”.

Nyhetsberättelser om lustgas har mångdubblats de senaste månaderna. I November förra året dömdes en 26-årig man av brottmålsdomstolen i Mulhouse till tre års fängelse, två av dem med skyddstillsyn, för att under påverkan av lustgas orsaka en olycka som hade kostat hans passagerares liv.

En månad tidigare hade fyra unga män tagits i förvar torsdag i Clichy-La-Garenne (Hauts-de-Seine) efter att ha arresterats i besittning av nästan 600 små lustgas kanistrar av lustgas.